Spotify telt af naar Taylor Swift in Amsterdam

Belgen luisteren massaal naar ‘Cruel Summer’ en ‘Fortnight’

It’s a cruel summer! Taylor Swift komt niet naar België. De komende drie dagen geeft de popster wel het beste van zichzelf in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. In aanloop naar de eerste show, licht Spotify een tipje van de sluier op over het luistergedrag van de Belgen. Duimen wij massaal voor de ‘Anti-Hero’ of gaat een ander nummer met onze streams lopen? En hoe zit dat in Nederland? 

 Taylor Swift werd vorig jaar door Spotify gekroond tot onbetwiste kampioen als de meest gestreamde artiest wereldwijd in het Wrapped overzicht. En ook bij ons stond zij op nummer een. 

Vorig jaar (in 2023) was ‘Anti-Hero’ onze favoriete Taylor Swift track, en onze noorderburen dachten er net hetzelfde over. In Frankrijk werd ‘Cruel Summer’ het vaakst afgespeeld op Spotify. Dit jaar nemen we samen met Nederland een voorbeeld aan het Franse publiek en draaien we met z’n allen volop ‘Cruel Summer’ grijs. We zien dezelfde tendens terug in de door gebruikers gegenereerde afspeellijsten. Waar vorig jaar ‘Anti-Hero’ volop aan Belgische playlists werd toegevoegd, is dat dit jaar ‘Cruel Summer’. In het totaal bevatten Belgische playlists ondertussen zo’n 2,2 miljoen tracks van Taylor Swift. 

Als we specifiek inzoomen op het album 'The Tortured Poets Department', dan spant ‘Fortnight (feat. Post Malone)’ de kroon. Spotify gebruikers in België, Frankrijk en Nederland zijn het erover eens: dit is de hit van het jaar. 

Hoe vaak wordt Taylor Swift in België gestreamd?
In ons land luistert er altijd wel iemand naar Taylor Swift. De grootste piek zien we om 7u ‘s ochtends. Om 11u lijken de Belgen opnieuw een opkikker te kunnen gebruiken en om 17u zijn we met z’n allen volop aan het shaken! Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het aantal jaarlijkse streams in ons land sinds 2018 met maar liefst 1112% gestegen is. In 2024, zijn de dagelijkse streams van het Belgische publiek zelfs met 1558% gestegen ten opzichte van 2018. Het aantal Swifties op Belgische bodem blijft dus onvermoeid groeien.

Meest gestreamde Taylor Swift-albums in Europa in 2023:

 1. 1989 (Taylor's Version) (L'album le plus écouté en Belgique en 2023)
 2. Midnights
 3. Lover
 4. Folklore
 5. Reputation

Meest gestreamde Taylor Swift nummers in België in 2023:

 1. Anti-Hero
 2. Cruel Summer
 3. Blank Space
 4. Shake It Off
 5. Don’t Blame Me
 6. Style
 7. cardigan
 8. Karma
 9. exile (feat. Bon Iver)
 10. Lover

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Spotify

Spotify heeft bij de lancering in 2008 het luisteren naar muziek voorgoed veranderd. De stap naar podcasting bracht innovatie en een nieuwe generatie luisteraars naar het medium, en in 2022 betrad het platform de volgende audiomarkt die klaar was voor groei met de toevoeging van luisterboeken.

Op Spotify kunnen nu meer luisteraars dan ooit meer dan 100 miljoen nummers, 5 miljoen podcasttitels en 350.000 luisterboeken ontdekken, beheren en beluisteren. Spotify is 's werelds populairste abonnementsdienst voor audiostreaming met meer dan 602 miljoen gebruikers, waaronder 236 miljoen abonnees in meer dan 180 markten.

Neem contact op met

spotify@talkie.be