Spotify voorspelt uitslag Eurovisie Songfestival

Nederland wint en België wordt 13e

Nu het aftellen naar het Eurovisie Songfestival 2024 is begonnen, voorspelt nieuwe streamingdata* van Spotify dat de Belgische inzending van Mustii dit jaar op de 13e plaats zal landen op het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar was de verwachting voor Gustav identiek. De winnaar van dit jaar lijkt Joost Klein (Nederland) te worden.

Mustii's "Before The Party’s Over" heeft tot nu toe wereldwijd meer dan 4 miljoen streams behaald op Spotify. ​ Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje zijn de landen met het hoogste aantal streams, wat een indicatie geeft van waar Mustii punten kan pakken tijdens de finale, die op 11 mei plaatsvindt in Malmö, Zweden.

Het nummer "Before The Party's Over"is meer dan 4 miljoen keer beluisterd op Spotify. ​ Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje zijn de landen waar het nummer het meest is beluisterd, wat ons een idee geeft van de landen waar we punten kunnen winnen in de finale, die op 11 mei plaatsvindt in Malmö, Zweden.

Als we kijken naar de wereldwijde streams van alle deelnemende landen, wordt verwacht dat Joost Klein uit Nederland dit jaar de Eurovisiekroon zal veroveren met zijn gabberpop-hymne "Europapa". Met meer dan 4,6 miljoen maandelijkse luisteraars zijn de streams van "Europapa" van Joost met meer dan 20% gestegen in vergelijking met hun grootste rivaal - de Italiaanse Angeline Mango - wat duidt op een 6e Eurovisietitel voor Nederland, na hun laatste overwinning in 2019 met Duncan Laurence's hit "Arcade". ​ Als trots buurland behoren wij tot de trouwste fans van Joost Klein. Alleen de Nederlanders zelf hebben meer op de replay-knop gedrukt dan wij.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar staat de Italiaanse inzending van singer-songwriter Angelina Mango op de tweede plaats en het Zweedse dance-popduo Marcus & Martinus staat op de derde plaats, volgens gegevens van het audioplatform.

Na de triomfantelijke overwinning van het Zweedse popfenomeen Loreen op het Eurovisie Songfestival vorig jaar, is Loreen gekatapulteerd naar internationaal sterrendom, wat aantoont dat er meer te winnen valt dan de Eurovisiekroon voor de deelnemers van dit jaar. Zo zag ze voor haar hele discografie het aantal streams toenemen met maar liefst +600% sinds mei 2023.

Als we kijken naar de gegevens van Eurovisiesongfestivalwinnaars van de afgelopen tien jaar, zien we dat de streams van artiesten gemiddeld met meer dan 900% zijn gestegen na hun winnende optreden. De Italiaanse inzending van 2021, Måneskin, kende een toename van maar liefst 2.000% in wereldwijde streams na hun Eurovisie-overwinning, waarmee wordt aangetoond hoe het audioplatform helpt bij het ontdekken en verbinden van artiesten en fans.

*Verzamelde data van de afgelopen maand (27 maart tot 25 april 2024)

Meest gestreamde 2024 Eurovisie deelnemers in België

 1. Nederland: Joost – Europapa
 2. België: Mustii — Before The Party’s Over
 3. Frankrijk: Slimane — Mon amour
 4. Italië: Angelina Mango — La noia
 5. Zwitserland: Nemo — The Code
 6. Kroatië: Baby Lasagna — Rim Tim Tagi Dim
 7. Zweden: Marcus & Martinus – Unforgettable
 8. Verenigd Koninkrijk: Olly Alexander (Years & Years) — Dizzy
 9. Oostenrijk: Kaleen — We Will Rave
 10. Griekenland: Marina Satti — ZARI

 Meest gestreamde 2024 Eurovisie deelnemers wereldwijd 

 1. Nederland: Joost – Europapa
 2. Italië: Angelina Mango — La noia
 3. Zweden: Marcus & Martinus – Unforgettable
 4. Frankrijk: Slimane — Mon amour
 5. Griekenland: Marina Satti — ZARI
 6. Spanje: Nebulossa — ZORRA
 7. Zwitserland: Nemo — The Code
 8. Oekraïne: ​ alyona alyona, Jerry Heil — Teresa & Maria
 9. Israël: Eden Golan – Hurricane
 10. Verenigd Koninkrijk: Olly Alexander (Years & Years) — Dizzy

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Spotify

Spotify heeft bij de lancering in 2008 het luisteren naar muziek voorgoed veranderd. De stap naar podcasting bracht innovatie en een nieuwe generatie luisteraars naar het medium, en in 2022 betrad het platform de volgende audiomarkt die klaar was voor groei met de toevoeging van luisterboeken.

Op Spotify kunnen nu meer luisteraars dan ooit meer dan 100 miljoen nummers, 5 miljoen podcasttitels en 350.000 luisterboeken ontdekken, beheren en beluisteren. Spotify is 's werelds populairste abonnementsdienst voor audiostreaming met meer dan 602 miljoen gebruikers, waaronder 236 miljoen abonnees in meer dan 180 markten.

Neem contact op met

spotify@talkie.be